Klachtenportaal zorg - logo

Klachtenregeling

Jongplus stelt ten doel dat alle deelnemers tevreden zijn over de zorg- en dienstverlening. Al onze medewerkers doen dan ook hun uiterste best met de grootste zorgvuldigheid te werken en rekening te houden met uw wensen en behoeftes. Desondanks kan het voorkomen dat u opmerkingen heeft of vindt dat de zorgverlening verbeterd zou kunnen worden. Mede door uw opmerkingen of klachten is het mogelijk dat de organisatie haar dienstverlening verbetert en de kwaliteit van de geleverde zorg kan doen toenemen. Indien u niet tevreden bent, hebt u uiteraard recht op een serieuze afhandeling van uw onvrede of klacht. Het is ook mogelijk dat familieleden en partners opmerkingen hebben over de zorg en de dienstverlening. Daarbij, en niet in de minste plaats, kunnen we de ontevredenheid direct en zo goed mogelijk wegnemen.

Een klacht of ongenoegen van kan persoonlijk, telefonisch, schriftelijk of via e-mail worden geuit. Bij voorkeur kan een klacht of uiting van ongenoegen eerst met de betrokken zorgverlener  besproken worden om te proberen tot een oplossing te komen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk via het klachtenformulier te vinden op de site van Jongplus.  Klachten kunnen ook ten alle tijden middels het klachtenformulier rechtstreeks bij de interne klachtenbemiddelaar en bij de bestuurder  worden ingediend.

Bestuurder: Peter Hijink
Contact: peter@jongplus.nl

Klachtenbemiddelaar/vertrouwenspersoon: Frank Geurink
Contact: frank.geurink@hetnet.nl

Klik hier voor het Klachtenformulier van Jongplus.

Klachten voor deelnemers met een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Indien een deelnemer er onverhoopt met Jongplus niet uitkomt, dan kan de bemiddeling van de onafhankelijke klachtenfunctionaris worden ingeschakeld. De onafhankelijke klachtenfunctionaris is onderdeel van de klachtenregeling Klachtenportaal Zorg waarbij Jongplus is aangesloten.

Website: www.klachtenportaalzorg.nl
Contact: info@klachtenportaalzorg.nl
Telefoonnummer: 0228-322205

Indien een klacht die is ingediend onder de WLZ na behandeling conform deze regeling niet naar tevredenheid van de klager is opgelost en de klager daarin niet berust is, is er sprake van een geschil. De klager kan een geschil voorleggen aan de geschillencommissie KPZ of rechtstreeks contact opnemen met de Geschillencommissie. Het reglement van de Geschillencommissie is te vinden op de website https://klachtenportaalzorg.nl/geschillencommissie-kpz/.

Website: www.degeschillencommissiezorg.nl
Contact: 070-3105380

Klachten voor deelnemers met en indicatie vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Jeugdwet (JW)

Indien een deelnemer ondersteuning vanuit de WMO en JW ontvangt en onverhoopt er met Jongplus niet uitkomt, dan is Jongplus verplicht om de klager te informeren over onder andere de mogelijkheid het geschil voor te leggen aan de regionale ombudsman. De ombudsman vervult de rol van de tweedelijns behandelaar.

Afhandeling van klacht of uiting van ongenoegen

Na afhandeling van de klacht en/of uiting van ongenoegen wordt deze geregistreerd, de genomen acties of nog te nemen acties met resultaten en/of gegeven adviezen worden in deze registratie opgenomen. Per kwartaal worden rapportages van klachten en/of uitingen van ongenoegen, de daaraan verbonden verbetermaatregelen en resultaten gemonitord en geanalyseerd. Uit deze analyses kunnen wederom advies en/of verbeteracties volgen. Het resultaat van de geregistreerde klachten en/of uitingen van ongenoegen wordt gebruikt als input voor de systeembeoordeling. Daarnaast wordt het resultaat van geregistreerde klachten en/of uitingen van ongenoegen opgenomen in het jaarverslag van Jongplus.