Doe Mee Café

JongPlus DoeMeeCafé

Jongplus laat u graag kennismaken met het “Doe Mee Café”. Een initiatief voor iedereen die behoefte heeft aan sociaal contact of met vragen zit waarop het antwoord moeilijk te vinden is. Het “Doe Mee Café” richt zich op ontwikkeling, verbinding en het uitwisselen van informatie.

In de informele en laagdrempelige sfeer van het DoeMeeCafé kunt u informatie ophalen over een tal van onderwerpen die interessant voor u zijn. De bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld gericht op het verbreden van kennis over boeiende thema’s of de mogelijkheid tot deelname aan maatschappelijke activiteiten. Zo kan een avond in het teken staan van autisme, loverboys of drugsproblematiek. Daarnaast behandelen we thema’s als het vergroten van je zelfvertrouwen of hoe je omgaat met jongeren met een bepaalde zorgvraag. Ook onderwerpen als de zoektocht naar een betaalde baan of een eigen woning en wat hier allemaal bij komt kijken, worden tijdens het Doe Mee Café besproken. Deze avonden worden uitgevoerd door deskundigen die u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Jongplus draagt graag een steentje bij aan onze maatschappij en vindt het belangrijk dat er een plek is voor jongeren (of hun ouders) waar zij met hun vragen terecht kunnen die ze niet kunnen stellen bij de verschillende instanties. Wij willen u als deelnemer van het Doe Mee Café ondersteunen in uw ontwikkeling en handvaten aanreiken bij alledaagse, belangrijke onderwerpen die uw kansen en mogelijkheden vergroten. Daarnaast kunt u tijdens uw deelname aan het Doe Mee Café nieuwe sociale contacten opdoen. Door de laagdrempelige sfeer komt u gemakkelijk in contact met nieuwe mensen, met wie u leuke en ontspannen gesprekken kunt voeren.

Het DoeMeeCafé zal plaats vinden in verschillende gemeenten in de Achterhoek zoals: Winterswijk, Aalten, Doetinchem, Oost Gelre, Bronckhorst en Montferland. Uw deelname is geheel gratis! Het belangrijkste is dat het u wat oplevert, ontspanning biedt en vooral dat het u energie geeft om stappen te zetten in uw zoektocht naar maatschappelijke deelname. Jongplus helpt u hierin graag verder. Ons motto is dan ook: DOE MEE!